Privreda

Mostarski Žitopromet uskoro u životu

Mostarski Žitopromet uskoro u životu
Mostarski Žitopromet uskoro u životu

MOSTAR - Premda su probijeni rokovi u kojima je najavljivano da će početi s radom mostarski krušni gigant "Žitopromet", izgledno je da će se ipak u skoroj budućnosti krenuti s proizvodnjom u tom poduzeću.

Ministar gospodarstva HNŽ Amer Zagorčić potvrdio nam je danas da se gotovo svakodnevno sastaje s radnicima i direktorom "Žitoprometa", te da je sada unutarnja stvar tog poduzeća kada će ono početi s radom.

Kaže kako još nije dovršena knjigovodstvena strana cijele priče, odnosno nije okončan administrativni dio, te se ne može krenuti po kredit u vidu pšenice, ali da ima jamstva iz "Žitoprometa" da će i to uskoro biti okončano.

Danas će u poduzeću zasjedati Nadzorni odbor, gdje će biti vlasnici "Žitoprometa" i gledat će se da se cijeli postupak okonča.

Zagorčić kaže da osobno ne može vršiti jači pritisak jer je poduzeće privatno, ali da je interes i grada i županije da ono profunkcionira, kako bi radnici imali posla, a Mostarci kruh koji su navikli jesti. Dodaje da je pozitivna strana cijele priče i što "Žitopromet" nema odviše velika dugovanja.

"U proceduri su potpisivanja sporazuma s vjerovnicima, a prema Vladi FBiH ide odluka da se dug prema Direkciji robnih rezervi ne vraća, a da Direkcija zauzvrat u 'Žitoprometovim' silosima dobije ležarinu žita", potvrdio je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije