Privreda

M:tel na poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore RS

M:tel na poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore RS
Foto: N.N. | M:tel na poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore RS
N.N.

BANJALUKA - Unapređenje privredne saradnje u okviru specijalnih paralelnih odnosa Srpske i Srbije bilo je tema poslovnog foruma Republika Srpska – Srbija, koji je održan danas u Banjaluci u organizaciji Privredne komore RS.

Nakon plenarnog dijela prezentovani su potencijali za ulaganje u lokalne samouprave, potencijali privredne saradnje Srpske i Srbije, a predstavnici Privredne komore Srbije prezentovali su ulogu ove komore u dualnom obrazovanju.

U okviru foruma održana je i panel diskusija „Prednosti Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima u funkciji razvoja privrednih odnosa Srpske i Srbije“, u kojem je učestvovala i Jasmina Lopičić, izvršni direktor za finansije kompanije m:tel. Ona je u svom izlaganju između ostalog istakla da je kompanija m:tel osim što nudi najsavremenije usluge i opremu, neko ko se intenzivno bavi i izgradnjom infrastrukture i njenom modernizacijom. “Konstantnim investiranjem u razvoj telekomunikacione  infrastrukture  i IT sektor, m:tel nastavlja da stvara preduslove za bolji privredni ambijent, ali i razvoj najsavremenijih oblika elektronskog poslovanja.”

A pored velikih ulaganja, kompanija m:tel ponosna je i na mnogobrojne društveno odgovorne projekte.

“Ponosna sam  jer upravo m:tel svojim primerom neretko motiviše druge kompanije da ulažu i u one oblasti koje nisu njihov osnovni biznis, čime se jača ne samo privreda, nego društvo uopšte“ istakla je Lopičić.

U panel diskusiji osim izršnog direktora za finansije kompanije m:tel, Jasmine Lopičić, učestvovali su i: Andrej Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Zoran Talić, predsjednik skupštine grada Banjaluka, Mario Milanović, direktor gradske razvojne agencije Banjaluka – CIDEA, Milan Maličević iz Regionalne razvojne agencije Panonreg iz Subotice, te Dušan Mijatović, član uprave za mehaničke poslove ELNOS grupe.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije