Privreda

Na hanoverskom sajmu nastupa i sedam firmi iz BiH

Na hanoverskom sajmu nastupa i sedam firmi iz BiH
Na hanoverskom sajmu nastupa i sedam firmi iz BiH

SARAJEVO - Na najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija "Hanover mese", koji je počeo danas u ovom njemačkom gradu, izlagaće sedam kompanija iz BiH iz oblasti metaloprerađivačke i mašinske industrije.

Ove godine, na sajmu će nastupiti "Novi Jelšingrad" iz Banjaluke, "Alpro" iz Vlasenice, tešanjske kompanije "Inoks Ajanović" i "Medena komerc", te "Cinktehnik" iz Mostara, "TMD grupa" iz Gradačca i sarajevska firma "TTO", saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

U okviru sajma, a u organizaciji Evropske preduzetničke mreže i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu, biće održani i poslovni susreti privrednika.

Od 2005. godine održano je više od 20.000 poslovnih sastanaka, a učestvovalo je više od 3.000 kompanija iz 60 zemalja.

Hanoverski sajam je tokom više od 60 godina izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija, materijala, a nastup na njemu je imperativ za sve koji žele predstaviti tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima, ističe se u saopštenju.

"Za kompanije iz BiH nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju. Kompanije koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju i povećanju prodaje", navode iz Komore, koja je i organizator nastupa firmi iz BiH.

Sajam će biti otvoren do petka, 28. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije