Privreda

Niki Lauda povratio svoju aviokompaniju

Niki Lauda povratio svoju aviokompaniju
Foto: Ilustracija | Niki Lauda povratio svoju aviokompaniju

BEČ – U borbi za budućnost nesolventne aviokompanije "Niki", u trećem pokušaju, njen osnivač Niki Lauda usieo je da se nametne i pobjedi na tenderu.

Upravitelji imovinom Ula Rajš i Lukas Fleter saopštili su rano jutros da je u transparentnom tenderskom procesu najbolju ponudu imala kompanija "Laudamotion".

Savjet povjerilaca "Niki", nesolvetne kćerke-kompanije avioprevoznika "Er Berlin", održao je sastanak u Beču o prodaji kompanije, pred istek tendera.

Osnivač kompanije, nekadašnji vozač Formule, Niki Lauda, prema sopstvenim navodima učestvovao je na tenderu zajedno sa Tomasom Kukom i njegovom aviokompanijom Kondor.

Niki Lauda je, inače, prošle nedjelje, u otvorenom pismu zaposlenima, obećao očuvanje radnih mjesta i najavio da želi da pokrene novi početak kompanije.

"Niki će od marta kao austrijski prevoznik, sa sedištem i centrom u Beču, kao i fokusom na austrijsko tržište, ponovo oživeti", obećao je Lauda.

Krajem decembra je u Berlinu dogovoren sporazum o kupovini kompanije "Niki" sa britansko-španskim koncernom IAG/Vueling.

Lauda je kritikovao postupak u Njemačkoj, tvrdeći da je njegova ponuda ignorisana, te je otvoren tender.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije