Privreda

Nova banka dobitnik dva priznanja za uspješnost poslovanja

Nova banka dobitnik dva priznanja za uspješnost poslovanja
Foto: N.N. | Nova banka dobitnik dva priznanja za uspješnost poslovanja

U Moskvi u organizaciji Finansijskog i bankarskog udruženja za evroazijsku saradnju 30. novembra je održana ceremonija dodjele međunarodnih nagrada i priznanja u oblasti finansija i bankarstva.

Prestižnu bronzanu nagradu za pouzdanost poslovanja u kategoriji “Standard of reliability” dobila je Nova banka a.d. Banja Luka.

 Prema standardima i kriterijumima dodjele, propisanih od strane organizatora, nagrada podstiče posvećenost kompanija i učesnika na finansijskim tržištima da preuzmu vodeću ulogu u ovoj stručnoj oblasti, stimuliše napore profesionalne zajednice i doprinosi visokim standardima poslovne etike.

Nagrada je dobar primjer prave sprege između finansijskog tržišta i društva.

Još jednu potvrdu visokog kvaliteta i uspješnosti poslovanja priznanjem "Najbanka" Nova banka je ostvarila na 37. ceremoniji izbora „Evropski najmenadžer i najkompanija“ koja je održana 7. decembra u organizaciji Direkcije evropske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija, a predsjednik Uprave Banke dr Milan Radović proglašen je "Najmenadžerom" u oblasti bankarstva za 2017. godinu.

Godina 2017. za Novu banku je jubilarna, obzirom da je u oktobru svečano obilježila 18. godišnjicu rada. Nova banka je sa 30.09.2017. godine dostigla nivo aktive od 1,8 milijardi KM, čime je zadržala lidersku poziciju u Republici Srpskoj i četvrto mjesto u Bosni i Hercegovini. Ove godine Nova banka je i dobitnik nagrade Zlatni BAM kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom.

 Od osnivanja Banke, pa do danas, prepoznata je kao poželjan poslodavac, te ima 62 poslovnice i 700 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije