Privreda

Novo imenovanje u Upravi UniCredit Bank Banjaluka

Novo imenovanje u Upravi UniCredit Bank Banjaluka
Novo imenovanje u Upravi UniCredit Bank Banjaluka

Upravi UniCredit Bank Banjaluka od 15. februara pridružio se novi član, gospođa Nevena Nikše koja je zvanično preuzela funkciju člana Uprave banke i Izvršnog direktora za upravljanje finansijama.

Nevena Nikše na navedenu funkciju imenovana je na osnovu odluke Nadzornog odbora UniCredit Bank Banjaluka i uz prethodnu saglasnost Agencije za bankarstvo RS, sa mandatom koji traje do isteka tekućeg mandata ostalih članova Uprave, odnosno do jula 2020. godine.

Nevena Nikše je svoju karijeru u UniCredit-u započela 2006.godine u poslovnom području Finansija, prvobitno u Zagrebačkoj banci BH d.d. Mostar, a zatim u UniCredit Bank d.d. Mostar, gdje je 2013. godine imenovana za direktora ALM-a odnosno Upravljanja aktivom i pasivom. Tokom 2014.godine Nevena preuzima funkciju direktora Planiranja i kontrolinga, za koje je bila odgovorna sve do imenovanja na funkciju u UniCredit Bank Banjaluka.

Istovremeno je prethodni član Uprave i izvršni director za upravljanje finansijama Sandra Vojnović, koja je tu funkciju obavljala do 22. decembra 2016. godine, imenovana na istu poziciju u UniCredit banci u Srbiji.

Osvrćući se na aktuelna imenovanja direktor UniCredit Bank Banjaluka, Gordan Pehar rekao je da su ova imenovanja dokaz da je UniCredit divizija za CentralnuiIstočnu Evropu, kojoj pripadaju obje UniCredit Banke u BiH,sposobna unutar svojih struktura razvijati visoko rukovodstvo, kao i promovisati proaktivnost i mobilnost unutar Grupe.

„Uz najbolje želje pri preuzimanju njihovih novih uloga, uvjeren sam da će Nevena i Sandra nastaviti sa uspješnim radom i dijeljenjem najboljih praksi koje su stekle tokom njihovih prethodnih radnih iskustava”, rekao je Pehar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije