Privreda

Oštra Luka traži dio novca od prodaje rudnika

Oštra Luka traži dio novca od prodaje rudnika
Foto: N.N. | Oštra Luka traži dio novca od prodaje rudnika
Dajana Vujatović

OŠTRA LUKA - Na redovnoj sjednici Skupštine opštine Oštra Luka, koja je održana u petak, lokalni odbornici su jednoglasno donijeli zaključak u kojem traže od Vlade RS da i njihova opština dobije dio novca od prodaje rudnika Ljubija, potvrdio je za "Nezavisne" Dragan Stanar, načelnik.

"U petak je zasjedala lokalna skupština gdje smo jednoglasno donijeli zaključak  da Vlada RS ima pravo na prodaju rudnika i opština Oštra Luka nikada to nije osporavala, ali smatramo da dio sredstava prodajom sa naše teritorije treba da pripadne našoj opštini", kazao je Stanar.

Dodao je da su stanovnici njihove lokalne zajednice suočeni sa odlaskom mladih, socijalnim  problemima,  infrastrukturnim i drugim nedaćama.

"Vlada RS mora imati osjećaj da prodaje prirodno bogatstvo sa ovog područja i da dio sredstva treba da usmjeri na naš prostor", kazao je Stanar.

Posjetimo, na području opštine Oštra Luka nalazi se 1.195 hektara površine rudnika Ljubija, dok ta površina na području Prijedora iznosi 1.810 hektara.

Zato lokalno rukovodstvo smatra da bi bilo nepravedno ukoliko bi se dio novca od prodaje Ljubije dodijelio samo Prijedoru.

D. V.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije