Privreda

Pao izvještaj o bankama, Radulovićeva nije pritisnula taster

Pao izvještaj o bankama, Radulovićeva nije pritisnula taster
Pao izvještaj o bankama, Radulovićeva nije pritisnula taster

BANJALUKA - Šef Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je da izvještaj Agencije za bankarstvo Republike Srpske o stanju u bankarskom sektoru u Srpskoj u prošloj godini nije usvojen jer se novi poslanik SNSD-a Nataša Radulović nije snašla sa tehnikom prilikom glasanja.

"Obrazložila je da je pritisnula taster, međutim, na ekranu nije bilo ni `za`, ni `protiv` ni `uzdržan`. Ne vidim u tome ništa tragično", rekao je Višković i dodao da zbog toga Radulovićeva neće snositi posljedice.

On je istakao da ova stranka nije protiv toga da odgovaraju oni koji su napravili bilo kakvu nečasnu radnju.

"Stav SNSD-a je da svi treba da odgovaraju, samo to treba da rade zvanične institucije Republike Srpske. Niti sam sudija, niti tužilac, ne želim nikoga amnestirati", rekao je Višković novinarima.

Šef Kluba SDS-a Vukota Govedarica rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) treba da istraži ko je odgovoran zbog propasti depozita i propasti Banke Srpske i Bobar banke.

Kritikujući rad Agencije za bankarstvo Republike Srpske, on je dodao da treba istražiti i ostale procedure koje su se desile nakon uvođenja privremena uprava u Banku Srpske, odnosno kako i na koji način je postupala Agencija.

Šef Kluba PDP-a Miroslav Brčkalo smatra da je Agencija uništila regulativni i kontrolni okvir u bankarskom sektoru, te da se kroz izvještaj pokušao umanjiniti uticaj propasti dvije banke na ovaj sektor.

On smatra da ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija treba da podnese ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije