Privreda

Plenković: Ne znam da li je Ivica Todorić u Švajcarskoj

Plenković: Ne znam da li je Ivica Todorić u Švajcarskoj
Foto: Arhiva | Plenković: Ne znam da li je Ivica Todorić u Švajcarskoj

ZAGREB - Premijer Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je danas da nema informacije gdje se nalazi bivši predsjednik Uprave "Agrokora" Ivica Todorić, za kojim je raspisana potjernica i da ne želi da komentariše pravosudni proces.

On je ponovo odbacio Todorićeve optužbe na račun hrvatske vlade, prenosi Hina.

"Ponovo odbacujem tu tezu i ne komentarišem proces", rekao je Plenković novinarima koji su od njega tražili komentar Todorićevih tvrdnji da se u slučaju "Agrokor" radi o političkom progonu i projektu rušenja koncerna.

Navodi se da je Plenković rekao da nema nikakvih saznanja gdje se nalazi Ivica Todorić i da li je u Švajcarskoj, kako su objavili hrvatski mediji.

Hina prenosi i da je ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić takođe novinarima rekla da nema informacije o tome gdje je Todorić.

Zamjenik predsjednika HDZ i član Istražne komisije za slučaj "Agrokora" Milijan Brkić izjavio je ranije danas bi Todorić, ako poštuje institucije pravne države, trebalo prvo da se vrati u Hrvatsku, a da onda pred institucijama objasni svoje tvrdnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije