Privreda

Plenković s koalicionim partnerima o Agrokoru: Nagodba prioritet

Plenković s koalicionim partnerima o Agrokoru: Nagodba prioritet
Foto: N.N. | Plenković s koalicionim partnerima o Agrokoru: Nagodba prioritet

ZAGREB - U Banskim dvorima je danas održan nastavak sastanka hrvatskog premijera Andreja Plenkovića sa koalicionim partnerima i povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom, nakon čega je iznijet jednodušan zaključak da je nagodba u Agrokoru apsolutni prioritet i da glavnu riječ treba da imaju povjerenici, a ne politika.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, rekao je nakon sastanka s Plenkovićem da je prioritet nagodba u Agrokoru te da će naredne sedmiceraspravljati o novom potpredsjedniku vlade i ministru privrede, koji će zamijeniti Martinu Dalić.

"Nagodba ne zavisi od gospođe Dalić niti od koalicije, već od povjerenika. Imamo dva-tri povjerenika kojima nagodba nije u interesu i treba javno reći ko to želi da opstruiše nagodbu", rekao je Kosor, prenijeli su hrvatski mediji.

Dodao je da sve što se događalo poslednjih dana ne može ugroziti nagodbu, ali može povjerenik koji gleda svoj parcijalni interes.

Kosor je rekao i da su MUP i DORH, po njegovim saznanjima, počeli istragu o aferi s mejlovima i da treba utvrditi jesu li neki pojedinici ostvarili ličnu materijalnu korist.

Ivan Vrdoljak iz HNS-a rekao je da će glavnu reč u daljem procesu nagodbe u Agrokoru imati povjerenici.

"Zašto bi ja bio relevantan? Sko vjeruju povjerenici, koji će biti vlasnici koncerna... ko sam ja da im sudim? Ja ih podržavam u tome," rekao je Vrdoljak.

Milorad Pupovac iz SDSS rekao je da se sve čini da se nagodba postigne do 10. jula.

"Čuli smo informacije u vezi nagodbe, proces ide dalje, pregovori i razgovori se vode s onima koji su još važni i kojima preostaje da urade ono što im je u zajedničkom interesu. Mi, a tu govorim o politici, bi trebalo što je moguće manje približavati tome, osim u mjeri u kojoj se provodi zakon", kazao je Pupovac.

Potpredsjednica vlade i ministarka privrede Martina Dalić je podnijela juče ostavku nakon što je portall Index.hr objavio njenu mejl prepisku s brokerima, konsultantima i advokatima koji su radili na Lex Agrokoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije