Privreda

Počela izgradnja poslovnog objekta "Elektrokrajine" u Krupi na Vrbasu

Počela izgradnja poslovnog objekta "Elektrokrajine" u Krupi na Vrbasu
Foto: Jelena Đurđević | Počela izgradnja poslovnog objekta "Elektrokrajine" u Krupi na Vrbasu

BANJALUKA - Banjalučka "Elektrokrajina" svečano je danas obilježila početak radova na izgradnji poslovog objekta preduzeća u Krupi na Vrbasu, kod Banjaluke.

Projektom je predviđena izgradnja poslovno-administrativnog objekta i pomoćnog objekta sa skladišnim i garažnim prostorom ukupne površine 375 metara kvadratnih, a vrijednost građevinskih radova je 450.000 KM.

Seka Kuzmanović, direktor "Elektrokrajine", rekla je da ovo preduzeće nastavlja s unapređenjem poslovnih rezultata, što otvara sve veći prostor za ulaganja u elektrodistributivne mreže, ali i obnovu radne mehanizacije i izgradnju poslovnih objekata.

"Vrijednost građevinskog dijela projekta iznosi 450.000 KM, dok će ukupna investicija s unutrašnjim opremanjem objekata i uređenjem poslovnog kruga premašiti 600.000 KM", rekla je Kuzmanovićeva.

Ona je dodala da je završetak radova planiran do kraja godine, kao i da u izgradnju ovo preduzeće ulaže vlastita sredstva.

Kuzmanovićeva je napomenula da rejon "Elektrokrajine" u Krupi na Vrbasu posluje u okviru "Elektrodistribucije" Banjaluka i opslužuje više od 2.500 kupaca električne energije.

Prema njenim riječima, radnici ovog preduzeća u Krupi na Vrbasu proteklih godina radili su u neuslovnim prostorijama, prvo u dotrajalom montažnom objektu, a onda u iznajmljenim kancelarijama, te dodala da će u novim prostorijama dobiti neuporedivo bolje uslove za rad.

"To će doprinijeti maksimiziranju produktivnosti i efikasnijem pružanju usluga kupcima", poručila je Kuzmanovićeva.

Govoreći o finansijskim rezultatima "Elektrokrajine", Kuzmanovićeva je naglasila da su oni na zavidnom nivou, te da su prvo tromjesečje završili s ukupnim prihodima od 66,5 miliona KM, dok je kvartalna neto dobit ostala 5,4 miliona KM, s tim da su poslovni dobitak povećali za 700.000 KM.

Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, rekao je da ovo preduzeće pokriva gotovo pola teritorije RS u opsluživanju električnom energijom, a njihova razvijenost, obnavljanje i investiranje u nove objekte došli su do punog izražaja s ovim menadžmentom, koji uspješno radi i vodi ovo zavisno preduzeće.

Istakao je da, od osnivanja, s trenutnim rukovodstvom na čelu ovo preduzeće bilježi najmanje gubitke u poslovanju, a Vlada RS to prepoznaje i podržava.

Dragan Mijatović, rukovodilac rejona Krupa na Vrbasu, rekao je da će radnicima mnogo značiti ovaj objekat i dati im vjetar u leđa.

"Dobri rezultati proizlaze iz povoljnih uslova za rad i dobrih investicija, a ovdje se dosta investiralo i u mrežu", kazao je Mijatović.

Svečanosti je, osim rukovodstva "Elektrokrajine", prisustvovalo nekoliko narodnih poslanika, predstavnici grada Banjaluka i druge zvanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije