Privreda

Portal Indikator.ba uručio priznanja za najbolje poteze u turizmu

Portal Indikator.ba uručio priznanja za najbolje poteze u turizmu
Foto: Srna | Portal Indikator.ba uručio priznanja za najbolje poteze u turizmu

SARAJEVO - Predstavnici poslovnog portala "Indikator" uručili su Klasteru zdravstvenog turizma Republike Srpske priznanje za najbolje poteze u turizmu u sezoni ljeto 2018. godine.

U ime Klastera, priznanje je primila predstavnik Privredne komore Republike Srpske Vinka Mićić, dok su prizanja za najbolji potez u turizmu uručena i opštini Cazin, te hotelu "Bank" u Kiseljaku, saopštio je "Indikator".

Obrazlažući dodjelu priznanja dobitnicima, vođa projekta Hajdar Arifagić rekao je da osnivanje Klastera zdravstvenog turizma u Srpskoj nagrađeno zato što je definisan prioritetni proizvod, zdravstveni turizam, koji se može isključivo razvijati po načelu održivosti.

Prema njegovim riječima, istovremeno je utvrđen profil posjetilaca koji bi tu trebalo da dolaze, a realizovana je investicija u više banja, na različitim lokacijama, što je objedinilo cjelokupnu ponudu i formiralo integrisani turistički proizvod, s istom tematikom.

Urednik portala Borivoje Simić rekao je na dodjeli priznanja da je ovaj projekat nezavisan i neprofitan, te istakao da je veoma bitan u vrijeme kada se BiH suočava sa izazovima odliva ljudskog potencijala i nedostatka kvalifikovanih kadrova, a što je evidentno i u turizmu.

Prema njegovim riječima, pri izboru najboljeg poteza vrednovani su projekti koji će zaustaviti depopulaciju prostora i obezbijediti održivi razvoj, te omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

Za izbor najboljih poteza u turizmu, u konkurenciji je bilo 122 poteza, odnosno poslovne odluke i aktivnosti kompanija, institucija, turističkih zajednica i drugih zaposlenih u turizmu, a da su tri najbolja odabrana uz pomoć konsultanata na projektu.

Izbor najboljih poteza za ljeto ove godine "Indikator" je obavio uz stručnu konsultantsku pomoć dekana Visoke škole za turizam i hotelijerstvo Trebinje Obrena Gnjato, te profesora Sveučilišta Dubrovnik Ivane Pavlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije