Privreda

Potpisan Memorandum o ulaganju 500 miliona KM u Brčko distrikt

Potpisan Memorandum o ulaganju 500 miliona KM u Brčko distrikt
Foto: Srna | Potpisan Memorandum o ulaganju 500 miliona KM u Brčko distrikt

BRČKO - U Brčkom je juče potpisan Memorandum o razumijevanju Vlade Brčko distrikta i Studen holding grupacije, koji predviđa ulaganje od 500 miliona KM u distrikt i zapošljavanje 4.000 ljudi u narednih deset godina.

Dokument su potpisali gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, predsjednik Uprave Studen holding grupacije Ilija Studen i njihovi saradnici.

Milić je nakon potpisivanja rekao novinarima da je ovo najveća investicija od osnivanja distrikta.

"Današnjim potpisivanjem memoranduma okončali smo tek prvu fazu u pripremama za realizaciju ovog obimnog posla", naveo je Milić i dodao da bi ova inicijativa trebalo da donese korist isključivo građanima Brčko distrikta.

Predsjednik grupacije Ilija Studen očekuje da se prvo počne sa izgradnjom slobodnih zona, ukoliko to dozvoli blagovremeno rješavanje prostorno-planske dokumentacije.

Studen je naveo da je realno da se počne raditi na razvoju eko-ruralnog turizma, poljoprivrede i voćarstva, baziranih na zdravoj hrani.

"Za sve druge projekte, kao što je razvoj turizma, trebaće dvije ili više godina da se započnu", dodao je Studen.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da će se pristupiti donošenju posebnog zakona po skraćenim procedurama koji će omogućiti realizaciju navedenih projekata i da se nada da će zakon dobiti podršku skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije