Privreda

Potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

Potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji
Foto: Srna | Potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

BANJALUKA - Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji danas su u Banjaluci potpisali direktor banjalučke Gradske razvojne agencije Mario Milanović, direktor banjalučke Turističke organizacije Irena Radojević i direktor banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

Nakon potpisivanja, Radojevićeva je rekla novinarima da je ugovor zaključen između ove tri organizacije u pogledu zajedničke saradnje, izrade projekata, nastupa na tržištu, sprovođenja marketinških aktivnosti, te angažovanja fizičkih i pravnih lica u izradi projekata.

"Cilj ugovora je ekonomično, racionalno i efikasno poslovanje i saradnja, te razvoj i unapređenje turističkih ruralnih i gradskih potencijala regije grada Banjaluka", istakla je Radojevićeva.

Milanović je izjavio da je  sve veći broj donatorskih projekata multidisciplinaran i obuhvata širi koncept socio-ekonomskog razvoja, te da je zbog toga potrebna veća saradnja između ove tri organizacije, zbog čega je ugovor i zaključen.

"Pripremili smo multidisciplinarne timove da brzo djelujemo, da što prije apliciramo na zajedničke projekte i da ih kasnije isti timovi implementiraju", rekao je Milanović.

Ilić je istakao da će ovaj ugovor omogućiti da ove tri institucije zajednički apliciraju za određena sredstva koja dolaze iz EU prema BiH, kao i prema sredstvima koja BiH već ima iz bilateralnih sporazuma ili nekih drugih izvora.

"Ovaj ugovor će obavezati ove tri gradske institucije na još veće zajedništvo i podršku zajedničkim projektima, jer će naši timovi biti sastavljeni od najkompetentnijih ljudi, koji bi trebalo da dovedu do ukupnog razvoja grada Banjaluka", zaključio je Ilić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije