Privreda

Potpisano, novi direktan let iz Beograda

Potpisano, novi direktan let iz Beograda
Foto: N.N. | Potpisano, novi direktan let iz Beograda

BAKU - Predstavnici vlada Srbije i Azerbejdžana potpisali su u Bakuu sporazume o saradnji dvije zemlje u vazdušnom i međunarodnom drumskom saobraćaju.

"U pitanju su dva važna sporazuma, jednim ćemo unaprijediti saradnju u oblasti izgradnje putne infrastrukture i dalje razvijati trgovinske i ekonomske odnose s Azerbejdžanom, dok potpisivanjem Sporazuma o vazdušnom saobraćaju stvaramo uslove za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dvije zemlje, kroz uspostavljanje direktnih letova na relaciji Baku-Beograd i obrnuto", kazala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je potpisala te sporazume kao članica državne delegacije Srbije u zvaničnoj posjeti Azerbejdžanu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Istakla je da su dobri politički odnosi odličan preduslov za uspješnu saradnju dvije zemlje u oblastima ekonomije i infrastrukture, i dodala da očekuje učešće azerbejdžanskih firmi u realizaciji novih velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

"Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima. Kompanija Azvirt je naš pouzdan partner, što smo prethodno i pokazali izgradnjom dionice Koridora 11 od Ljiga do Preljine", rekla je ministarka.

Kako je saopšteno, Zorana Mihajlović je u Bakuu potpisala i Sporazum o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja između vlade Srbije i Azerbejdžana.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu dvije zemlje.

Potpisana su i dva memoranduma, o saradnji ministarstva zdravstva u oblasti zdravstva i medicinske nauke i o saradnji ministarstava pravde Srbije i Azerbejdžana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije