Privreda

Powerchine zainteresovana za Koridor 5-C

Powerchine zainteresovana za Koridor 5-C
Foto: Fena | Powerchina zainteresovana za Koridor 5-C
Fena

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transportaBiH Ismir Jusko održao je u Sarajevu sastanak s izvršnim potpredsjednikom Powerchine za Evroaziju Liu Gangćijangom.

Jusko je upoznao gosta o aktivnostima koje provodi Ministarstvo kada je riječ o drumskoj infrastrukturi, kao i o akcijskom planu za naredni period, ističući posebno značaj izgradnje Koridora 5-C za BiH, kao i drugih drumskih pravaca navedenih u Okvirnoj saobraćajnoj strategiji.

Izvršni potpredsjednik jedne od najvećih kineskih kompanija pokazao je zainteresovanost Powerchine za učešće u izgradnji Koridora 5-C, ali i drugih infrastrukturnih projekata u BiH.

Gangćijang je kazao da su kineski investitori i kompanije zainteresovani za različite aranžmane u gradnji drumske infrastrukture u BiH, od koncesionih ugovora, preko javno-privatnog partnerstva ili učešća na međunarodnim tenderima, do gradnje i finansiranja od projektne dokumentacije do završetka posla po sistemu „ključ u ruke“.

Jusko zahvalio se Gangćijangu na posjeti i predočenim planovima koje Powerchina ima u BiH.

Pokazao je spremnost Ministarstva da, u granicama svojih nadležnosti, svim zainteresovanim investitorima osigura ravnopravan status za ulaganje u BiH, sa ciljem izgradnje infrastrukturnih objekata svih vidova saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije