Privreda

Predavanja za proizvođače jagodičastog voća

Predavanja za proizvođače jagodičastog voća
Foto: N.N. | Predavanja za proizvođače jagodičastog voća
Srna

SARAJEVO - Proizvođači jagodičastog voća u BiH pozvani su da naredne sedmice u Banjaluci, Prijedoru, Bihaću i Bugojnu prisustvuju predavanjima i radionicama o diverzifikaciji ove proizvodnje, sa fokusom na savremenu proizvodnju visokožbunaste borovnice, saopšteno je iz "Farma dva" projekta.

Na ovim skupovima, koji se organizuju u saradnji sa Savezom proizvođača jagodičastog voća BiH, biće prezentovano stanje proizvodnje, problemi, preporuke, te perspektive trenutne proizvodnje jagodastog voća u regiji.

U saopštenju se navodi da je edukacija u nekom od obližnjih zasada američke visokožbunaste borovnice prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup i plasman borovnice, ali i ostalog jagodičastog voća, upoznaju o aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji borovnice.

"Rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodičastog astog voća u proteklim godinama, kao i sve većim zahtjevima i mogućnostima u proizvodnji i izvozu borovnice, kada je BiH u pitanju, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura", zaključuju iz "Farma dva" projekta.

Predavanje će biti održano u četiri termina - u ponedjeljak, 12. novembra u 12.00 časova u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona u Bihaću, dan kasnije, u 11.00 časova u Agenciji za ekonomski razvoj Prijedora, u srijedu, 14. novembra u 10.00 časova u Privrednoj komori Republike Srpske u Banjaluci, a u četvrtak, 15. novembra, u 10.00 časova u Centru za organsku proizvodnju voća i povrća u Bugojnu.

Projekat razvoja tržišne poljoprivrede "Farma dva" u BiH sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj i Švedska.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije