Privreda

Predstavljen Preduzetnički portal RS

Predstavljen Preduzetnički portal RS
Predstavljen Preduzetnički portal RS

BANJALUKA - Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća RS prezentovala je juče u Banjaluci Preduzetnički portal RS, koji je realizovan zajedno s Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva RS i uz finansijsku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

Prezentaciji i simboličnom početku rada ovog portala prisustvovao je i resorni ministar Petar Đokić, koji je s rukovodstvom Agencije razgovarao o najznačajnijim aktivnostima koje ta agencija trenutno sprovodi.

Na sastanku je najavljen i drugi forum o privrednoj saradnji Srbije i RS, koji će biti održan u Novom Sadu od 17. do 19. novembra u organizaciji ove agencije i Razvojne agencije Srbije. Đokić je rekao da je posjeta Agenciji bila u funkciji operativne realizacije nedavno usvojene Strategije za ravoj malih i srednjih preduzeća u RS do 2020. godine.

"Treba imati u vidu da je u RS 99,8 odsto svih registrovanih privrednih društava iz kategorije malih i srednjih. To znači da će još dugo vremena naša ekonomija počivati na rezultatima koji će ostvarivati ova struktura privrednih subjekata. Želja nam je da što je moguće brže i više privrednih subjekata pređe iz kategorije srednjih u kategoriju velikih preduzeća, ali će to biti sigurno dugi proces", rekao je Đokić. Dodao je da je Preduzetnički portal RS od velikog značaja i da će se svi zaintersovani moći informisati o svemu onome što je za njihovo poslovanje bitno.

Marinko Đukić, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, rekao je da putem Preduzetničkog portala žele da olakšaju pristup informacijama svim privrednim subjektima, a da oni koji žele da pokrenu biznis na jednom mjestu dobiju sve informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije