Privreda

Predstavljeni najbolji domaći proizvodi od mesa

Predstavljeni najbolji domaći proizvodi od mesa
Foto: N.N. | Predstavljeni najbolji domaći proizvodi od mesa

BIJELJINA - U Dvorovima, kod Bijeljine, danas zatvoren je Sajam mesa, na kojem je u protekla tri dana svoje prozvode predstavilo 70 izlagača, od kojih 40 iz mesoprerađivačke industrije.

Sajam je održan s ciljem promocije domaće proizvodnje, a u Organizacionom odboru kažu da su zadovoljni posjetom i brojem izlagača koji su svojom ponudom obogatili ovu jedinstvenu manifestaciju u bijeljinskoj regiji i Republici Srpskoj.
Organizator sajma je Kompanija "Globus" iz Dvorova, a manifestaciju su podržali Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, grad Bijeljina i preduzeće "ZP komerc" iz Vršana, kod Bijeljine.

Preduzeće "ZP komerc" iz sektora mesoprerađivačke industrije godišnje na vlastitim farmama utovi 30.000 svinja i 4.000 junadi.
Proizvodnju su lančano povezali od njive do trpeze, obrađuju 200 hektara zemljišta, proizvode u vlastitoj režiji stočnu hranu uz upotrebu savremenih sistema ishrane. Posjeduju i prasilište sa 1.300 krmača prasilja, a svježe meso i mesne prerađevine svakodnevno kontrolišu i plasiraju na tržištu.

"ZP komerc" iz Vršana jedina je mesna industrija u Republici Srpskoj koja je u krugu fabrike instalirala spalionicu za uništavanje klaoničkog otpada, čime je riješen veliki problem u procesu proizvodnje.
S obzirom da proces proizvodnje i prerade mesa konstantno prate savremene tehnologije, danas se mogu pohvaliti bogatom ponudom svojih proizvoda kojih je u asortimanu više od 100.

Na drugom Sajmu mesa u Dvorovima predstavila se i dobojska firma "Agromiks" koja je osnovana 1996. godine. Tokom prethodnih godina "Agromiks" je rastao i specijalizovao se za promet i proizvodnju stočne hrane, živinarsku proizvodnju i usluge prevoza.
U Semberiji je firma "Agromiks" predstavila svoj novi proizvodni program. U ovom sektoru zaposlili su zavidan broj radnika, a zadovoljni su i do sada postignutim rezultatima u zahtjevnom i teškom poslu.

Bogatu gastronomsku ponudu, nacionalnu kuhinju, te vlastite proizvode iz oblasti hrane i pića na sajmu koji je u punom svjetlu predstavio domaću proizvodnju, ponudio je i predstavio restoran "Lovac".

Sajamsku manifestaciju su pratili brojni sadržaji - takmičenje u spremanju zimnice od mesa, te brzom ispijanju piva i jedenju kobasica, kao i ekipna takmičenja u pečenju rakije i svinje na ražnju.

Organizovan je i bogat muzički program, a posjetioci sajma su bili u prilici da po sajamskim cijenama kupe domaće meso i druge mesne prerađevine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije