Privreda

Radnici "Željezare" blokirali ulaz u Zenicu

Radnici "Željezare" blokirali ulaz u Zenicu
Foto: N.N. | Radnici "Željezare" blokirali ulaz u Zenicu

ZENICA - Radnici "Željezare" Zenica blokirali su danas ulaz u grad i prilaz kompaniji "ArcelorMital", jer, kako je obrazloženo, nadležni nisu pokazali interesovanje sa rješavanje njihovih problema.

Predstavnik Sindikata "Željezare" Avdija Halilović potvrdio je da je 150 radnika blokiralo ulaz u Zenicu sa magistralnog puta M-17 zbog toga što današnjem sastanku u direkciji nisu prisustvovali resorni ministar Nermin Džindić i direktor "ArcelorMitala" Biju Nair. 

"Oko 150 radnika je odlučilo da blokira i ulaz u `ArcelorMital` jer su nadležni nezainteresovani za naše probleme. Danas je trebalo da bude održan sastanak na kojem je trebalo da nas upoznaju o detaljima jučerašnjeg sastanka u Sarajevu, ali oni se nisu pojavili. Nadam da ćemo se brzo skloniti kako ne bi reagovala policija", rekao je Halilović za portal "Klix". 

Nakon današnjeg okupljanja i blokade upozorenja radnici su najavili da će u ponedjeljak, 22. januara stupiti u štrajk glađu sve dok im se ne obrate predstavnici federalne Vlade u čijem je vlasništvu "Željezara" Zenica. 

Pred Opštinskim sudom u Zenici pokrenut je stečaj "Željezare", a radnici tvrde da im firma duguje 13 plata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije