Privreda

Robot otvorio centar u Bijeljini

BIJELJINA - Trgovački lanac "Robot" iz Sarajeva otvorio je u petak svoj centar u Bijeljini u kojem je kupcima na raspolaganju bogata ponuda bijele tehnike, prehrambenih proizvoda i robe široke potrošnje.

Osim toga u objektu, površine 700 metara kvadratnih, smješteni su i salon namještaja, kafe-picerija, restoran i apoteka, dok roditelji za vrijeme kupovine svoje mališane mogu ostaviti u igraonici. U novom prodajnom objektu posao će dobiti 90 radnika.

Objekat su svečano otvorili vlasnik "Robota" Selver Oruč i Mićo Mićić, načelnik opštine Bijeljina.

"Naš grad otvaranjem ovog modernog centra postaje još prepoznatljiviji kao otvoren grad za sve. Siguran sam da ćemo otvaranjem 'Robota' dobiti još bolju ponudu, zdravu i bolju konkurenciju i nadam se niže cijene, što je našim građanima i najvažnije", rekao je Mićić i izrazio zadovoljstvo što će 90 građana dobiti zaposlenje.

Sajma Hodžić, direktor "Robota", kazala je da su se odlučili za ulaganje u Bijeljini kako bi se približili građanima Semberije i ponudili im nešto novo.

"'Robot' je osnovan 1995. godine i od tada je izrastao u respektabilnu grupaciju koja se bavi trgovinom robe potrebne za domaćinstvo. Pored trgovine, u posljednjih nekoliko godina radimo i na usavršavanju proizvodnje aparata za domaćinstvo u fabrici 'Bira’ u Bihaću", rekla je Hodžićeva.

Ona je dodala da, pored maloprodajnih objekata, raspolažu i značajnim skladišnim kapacitetima smještenim u Sarajevu, gdje u svakom trenutku imaju više od 20.000 artikala.

Portparol "Robota" Svetlana Maksimović kazala je da su formirali i vlastiti vozni park koji trenutno ima više od 50 vozila za dostavljanje robe na kućnu adresu kupaca.

"Razvojnim planom grupacije predviđen je nastavak rasta firme, a ove godine bi u sastavu 'Robota' trebalo da bude i 15 velikih poslovno-prodajnih centara i dva nova pogona u sklopu fabrike 'Bira'", rekla je ona.

Povodom otvaranja novog objekta, "Robot" je dijelio poklone prvim kupcima, a priređen je i bogat kulturno-umjetnički program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije