Privreda

Rusi jasni: Nema para bez dogovora sa Hrvatskom

Rusi jasni: Nema para bez dogovora sa Hrvatskom
Rusi jasni: Nema para bez dogovora sa Hrvatskom

ZAGREB - Budući zajmovi Sberbanke Agrokoru će zavisiti od nivoa saradnje sa hrvatskom vladom, izjavio je prvi zamjenik predsjednika Sberbanke Maksim Poletaev u Zagrebu.

Sberbanka je saopštila da neće obezbijediti bilo kakva nova sredstva za Agrokor sve dok se ne postigne sporazum sa hrvatskom vladom, koja od aprila pokušava da spriječi kolaps kompanije i nadzire restrukturiranje duga.

"Imali smo vrlo jasan sastanak. Razgovarali smo o mnogim pitanjima, i mislim da bi trebalo da nađemo rješenje", izjavio je Poletaev poslije sastanka sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, a prenosi Seebiz.

Upitan da li će se nastaviti finansiranje koncerna, kazao je kratko: "To zavisi od nivoa saradnje".

Ruska Sberbanka jedan je od najvećih kreditora koncerna Agrokor, kom je odobrila oko 1,1 milijardi evra kredita. Posljednji kredit je koncernu odobren u prvom tromjesečju ove godine, i to u iznosu od oko sto miliona evra.

Plenković je u nedjelju izjavio da se vode razgovori sa domaćim i ruskim bankama oko finansiranja Agrokora, te da se očekuje da će se finansiranje nastaviti pod povoljnijim uslovima nego ranije.

"Razgovori se vode, novo finansiranje će doci. Pregovori se ne vode na ulici ni javno. Kada budu okončani biće takvi da će biti sigurno pod povoljnijim uslovima nego što je to bilo ranije", rekao je Plenković.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije