Privreda

Softverski razvojni centar - Mjesto stvaranja novih ideja

Softverski razvojni centar - Mjesto stvaranja novih ideja
Foto: Ilustracija | Softverski razvojni centar - Mjesto stvaranja novih ideja

U Gradskoj kući u Zrenjaninu, danas je potpisan sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina, Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” i kompanije LANACO.

Ovaj sporazum predviđa otvaranje razvojnog centra do kraja ove godine u cilju stvaranja kvalitetnih kadrova u saradnji sa Fakultetom, a koji je od presudne važnosti za daljnji razvoj IKT sektora, ali i podrške IT industriji u Zrenjaninu.

 "LANACO je uspešna banjalučka firma koja razvija sopstvene programe, a saradnja sa njom otvara puno prostora za uključivanje naših potencijala, čak i u javnom sektoru" , izjavio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Ovom prilikom on se zahvalio dekanki Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin Dragici Radosav i profesoru Branku Markoskom, koji su inicirali novi vid saradnje.

"Sklapamo sporazum sa renomiranom IT firmom LANACO iz Banjaluke. Nadam se da ćemo u narednom periodu uspješno sarađivati i naći model da se održimo u ovoj nemilosrdnoj IT utakmici. Naš grad ovu firmu želi da zadrži baš ovde, to otvara mogućnost za napredovanje mladim ljudima" , izjavila je dekanka Dragica Radosav, ističući činjenicu da je zrenjaninski Tehnički fakultet ove godine imao i nešto više upisanih nego prethodne godine, što je izuzetan uspjeh s obzirom na negativna demografska kretanja.

"Kompanija LANACO ulaže u razvoj Akademske zajednice sa željom da mladi talentovani kadrovi na vrijeme i na pravi način dođu u kontakt sa najbitnijim aspektima IT procesa, a sve u cilju dostizanja njihovog punog potencijala u vremenu koje je pred nama", poručio je Nebojša Ninić, Generalni menadžer kompanije LANACO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije