Privreda

Todorićevo ostrvo Smokvica ide u zakup

Todorićevo ostrvo Smokvica ide u zakup
Foto: N.N. | Todorićevo ostrvo Smokvica ide u zakup
Srna

ZAGREB - Hrvatska će uskoro ponuditi u zakup ostrvo Smokvicu koji je više od deset godina koristila porodica bivšeg vlasnika koncerna "Agrokor" Ante Todorića, a cijena bi trebalo da bude oko četiri miliona kuna (oko milion KM) godišnje.

Ministarstvo državne imovine priprema konkurs kojim će to ostrvo ponuditi na koncesiju, a uslovi bi trebalo da budu poznati do kraja aprila, javljaju hrvatski mediji.

Smovica je ostrvo u blizini Rogoznice u Šibensko-kninskoj županiji koji je više od deset godina koristila porodica Todorić.

Nakon što je prošle jeseni vraćen državi, kao i svi objekti na njemu, u Ministarstvu su rekli da je to ostrvo i objekte porodica Todorić koristila bespravno te su već tada najavljivali njegovo davanje u dugogodišnji zakup.

Osim Smokvice, Ministarstvo priprema i prodaju hotela "Hrvatska" u Baškoj Vodi po cijeni od oko 54 miliona kuna (13,5 miliona KM), kao i prodaju hotela "Iž" u Zadru putem javnoga konkursa, za šta se još očekuje procjena vrijednosti nekretnine.

Nakon mnogo neuspješnih pokušaja prodaje i davanja u zakup "Češka vila" na ostrvu Vis ponovo će biti ponuđena putem javnoga konkursa u zakup, a ovaj put, kako kažu iz Ministarstva, i sa mogućnošću prava građenja.

Od vila u državnom vlasništvu na prodaju će i "Lovorka" u Lovranu, čija je procijenjena vrijednosti šest miliona kuna (1,5 miona KM).

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije