Privreda

Trninić: Radovi iz pravca Srpske počinju 3. maja

Trninić: Radovi iz pravca Srpske počinju 3. maja
Trninić: Radovi iz pravca Srpske počinju 3. maja

BRATUNAC - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da će 3. maja početi radovi na izgradnji mosta između Bratunca i LJubovije iz pravca Srpske, odnosno sa lijeve strane rijeke Drine.

Trninić je podsjetio da je gradnja mosta iz pravca LJubovije počela u oktobru prošle godine, te istakao da će taj, zajednički projekat Srbije i BiH ukupne vrijednosti 13 miliona evra, biti realizovan do kraja iduće godine.

On je rekao novinarima u Bratuncu da se potpisivanje međudržavnog sporazuma za izgradnju mosta i realizacija ovog projekta obavlja u okviru specijalnih paralelnih veza Srbije i Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, završena je eksproprijacija i isplata izuzetog zemljišta, riješeni su imovinsko-pravni odnosi, te pribavljene sve dozvole za početak radova na izgradnji pristupnih puteva i mosta na prostoru bratunačke opštine.

Sredstva za isplatu izuzetog zemljišta obezbijedila je Vlada Republike Srpske.

"Nažalost, još nije potpisan sporazum koji se odnosi na granični prelaz, ali se Uprava za indirektno oporezivanje BiH pokazala predusretljivom pomažući nam, zajedno s Graničnom policijom, da riješimo tehničke probleme, kako bi se oprema i potreban materijal za gradnju mosta mogli nesmetano prevoziti preko Drine", rekao je Trninić.

On je izrazio očekivanje da će Drina biti premoštena do kraja ove godine, a da će do kraja 2017. godine biti završeno uređenje mosta i izgradnja zajedničkog graničnog prelaza i carinskog terminala koji će biti na lijevoj obali Drine u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije