Privreda

Trninić: U četvrtak sastanak sa Hrvatima u vezi sa mostom na Savi

Trninić: U četvrtak sastanak sa Hrvatima u vezi sa mostom na Savi
Foto: Ilustracija | Trninić: U četvrtak sastanak sa Hrvatima u vezi sa mostom na Savi

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić potvrdio je danas Srni da će u četvrtak, 29. juna u Gradišci biti organizovan sastanak sa predstavnicima Hrvatske u vezi sa izgradnjom mosta na Savi.

Trninić je naglasio da je cilj da se ubrza donošenje rješenja u stvarima koje hrvatska strana treba da učini kako bi počela izgradnja mosta.

"Mi smo završili sve potrebne dozvole i papire, a formirana je i zajednička komisija za izradu tenderske dokumentacije. Sada je na hrvatskoj strani da završi svoj dio. Želimo da se na sastanku u Gradišci to malo ubrza", rekao je Trninić.

On kaže da bi, prema navodima hrvatske strane, ta država na proljeće iduće godine trebalo da raspiše tender.

"Smatramo da ima prostora da se to uradi već na jesen i nadam se da ćemo u zajedničkim dogovorima doći do rješenja", naveo je Trninić.

On je dodao da će sastanku u Gradišci prisustvovati i predstavnici Ministarstva transporta i komunikacija BiH, jer je most međudržavni projekat.

Trninić je podsjetio da je na sastanku u Zagrebu u septembru prošle godine dogovoreno da novi sastanak bude održan za mjesec dana, ali da to toga nije došlo zbog hrvatske strane, jer su u Hrvatskoj bili izbori, kao i određene vrste turbulencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije