Privreda

"Tržnica" ulazi u desetu deceniju rada

"Tržnica" ulazi u desetu deceniju rada
Foto: Velibor Tripić | "Tržnica" ulazi u desetu deceniju rada

BANJALUKA - "Tržnica" ove godine ulazi u desetu deceniju rada i postojanja, a najvažnije je to što redovno isplaćuje plate zaposlenima, kao i sve obaveze prema državi, rekao je danas Nemanja Bilanović, generalni direktor "Tržnice", na konferenciji za novinare.

Ovom prilikom predstavnici Uprave "Tržnice" govorili su o radu i poslovanju tog preduzeća i njegovom značaju za razvoj  grada i regije, te o održavanju 20. tradicionalne manifestacije "Dan za hvala".

"Bitni događaji kojima možemo zahvaliti za opstanak i uspješan rad, kao i za današenji izgled 'Tržnice' desili su se 2001. godina, kada je ovo preduzeće postalo akcionarsko društvo, te 2011. godina, kada je većinski, a potom i potpuni vlasnik 'Tržnice' postala trgovačka firma 'MG Mind' iz Mrkonjić Grada", dodao je  Bilanović.

"Tržnica" radi u sastavu korporativne porodice od 15 preduzeća s više od 1.700 zaposlenih, a sva njena preduzeća pozitivno posluju i iskazuju zanačajnu dobit.

"Praznik Duhovi, koji je i krsna slava 'Tržnice', biće obilježen slavskim ručkom po pravoslavnim običajima, a biće uručene i zahvalnice istaknutim poslovnim partnerima i radnicima", kazao je Bilanović.

Dodao je da će na Duhovski utorak 29. maja biti održana  manifestacija "Dan za hvala" na Novoj pijaci od 11 do 15 časova uz bogat kulturno-umjetnički program, smotru autohtonih pasmina konja i rasnih grla, vožnju fijakera s Nove pijace do tvrđave Kastel i nazad, kao i zajednički ručak s posjetiocima.

"'Tržnica' drži do tradicije, a ovo je jedan od načina da pokažemo i našim sugrađanima tradiciju održavanja duhovskih vašara, kao preteče tržničke djelatnosti u Banjaluci", rekao je Bilanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije