Privreda

U Banjaluci održan Treći poslovni forum menadžera RS

U Banjaluci održan Treći poslovni forum menadžera RS
U Banjaluci održan Treći poslovni forum menadžera RS

BANJALUKA - Menadžment, izazovi, lobiranje, put do uspjeha i problemi u poslovanju samo su neke od tema o kojima se diskutovalo na trećem po redu Poslovnom forumu menadžera Republike Srpske, a koji je danas održan u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci.

Srđan Praštalo, predsjednik Organizacionog odbora i direktor konsultantske kuće "Consultin", kazao je kako je ovaj skup bio prilika da poslovni ljudi razmijene svoja iskustva i probleme te steknu nova poznanstva i prijateljstva, a sve s ciljem da na neki način doprinesu i budu vjetar u leđa privredi Republike Srpske i BiH.

"Doveli smo eminentne stručnjake iz svijeta biznisa i menadžmenta koji imaju vrlo dragocjeno iskustvo koje mogu da prenesu na učesnike", kazao je on i izrazio nadu da će forum u budućnosti postati tradicionalan.

Džonatan Mur, šef Misije OEBS-a, a koji je ujedno i partner foruma, kazao je kako ova institucija cijeni uspješan menadžment, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

"Vidjeli smo uspješne rezultate širom BiH kada poslodavci, gradonačelnici i načelnici rade konkretne stvari jer znaju da bez novih investicija nema novih radnih mjesta i prosperiteta u BiH. Mi kao misija na strani naroda želimo da vidimo sve više konkretnih rezultata", kazao je Mur.

Poručio je kako bez veće stabilnosti i saradnje na svim političkim nivoima BiH neće biti atraktivna za strane investitore te da samo suverena i prosperitetna zemlja može donijeti prave rezultate svim građanima.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, smatra kako je važno govoriti o edukaciji, razvijati smisao za menadžment i organizaciju u savremenim vremenima koja se brzo mijenjaju i u kojima sve prakse vrlo brzo zastarijevaju.

"Sistem organizacije danas i prije deset godina je vrlo različit. Potrebno je stalno edukovati se i prilagođavati se, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru. U Banjaluci smo imali dvije reorganizacije kako bi se prilagodili novim izazovima i zadacima i kako bi se iz ustaljenog načina rada jedne kolotečine prihvatili novi način koji podrazumijeva projektne zadatke", kazao je Radojičić, koji je poručio kako Banjaluka radi na rebrendiranju svoga položaja i svojih ciljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije