Privreda

U funkciji novi elektronski portal "E-porezi"

U funkciji novi elektronski portal "E-porezi"
Foto: Ilustracija | U funkciji novi elektronski portal "E-porezi"
Srna

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH /UIO/ pustila je u funkciju novi portal "E-porezi", putem kojeg će poreski obveznici u svakom trenutku imati pristup svojim proknjiženim poreskim prijavama, uplatama indirektnih poreza i slično.

Svi poreski obveznici koji su se registrovali kod nadležnog regionalnog centra UIO za korištenje elektronskih usluga, danas su putem elektronske pošte dobili pretpristupne parametre za prvi ulazak na portal "E-porezi".

Portal za poreske obveznike dostupan je na adresi https://e-porezi.uino.gov.ba:4443/, saopšteno je iz UIO.

Nakon prvog ulaska na portal sa pretpristupnim parametrima, svi korisnici prvo moraju promijeniti lozinku sa kojom će svaki sljedeći put ulaziti na portal.

"Nakon toga, registrovani korisnici elektronskih usluga UIO, mogu podnostiti prijave za PDV i akcize elektronskim putem u zakonski predviđenim rokovima. Rok za podnošenje prijave za poreski period 1. do 31. januara i plaćanje obaveze po PDV prijavi za ovaj poreski period je ponedjeljak, 12. februara", navedeno je u saopštenju.

Poreski obveznici, koji se još nisu registrovali kao korisnici elektronskih usluga UIO, od danas svoje prijave za registraciju mogu podnositi i elektronskim putem putem portala "E-porezi".

"Koristeći elektronske usluge UIO obveznici će moći na jednostavniji i efikasniji način koristiti prava i izvršavati obaveze po osnovu indirektnih poreza", tvrde u UIO.

Iz Uprave poručuju da će obveznici u svakom trenutku imati pristup svojim podacima, prije svega onima koji se vode u Jedinstvenom registru obveznika indirektnih poreza.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije