Privreda

Uskoro radovi na GP Bratunac na mostu "Bratoljub"

Uskoro radovi na GP Bratunac na mostu "Bratoljub"
Foto: N.N. | Uskoro radovi na GP Bratunac na mostu "Bratoljub"

​BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) raspisala je tender za izgradnju graničnog prelaza Bratunac, procijenjene vrijednosti 12,3 miliona KM bez PDV-a.

Rok za dostavljanje ponuda na ovaj tender ističe 7. marta u 12 časova, a ponuđači da bi učestvovali u postupku javne nabavke moraju dostaviti i originalnu bezuslovnu bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude. Iznos tražene garancije za ponudu je 145.000.000 KM, dok je rok za izgradnju graničnog prelaza 350 dana od dana uvođenja u posao.

Između ostalog, ponuđači da bi učestvovali na ovom tenderu moraju dokazati da su u 2017. godini pozitivno poslovali kao i to da su u posljednje tri godine imali manimum prometa od 14 miliona KM za svaku godinu.

Takođe, ponuđači će morati dokazati da su u periodu od 1. januara 2016. godine do dana podnošenja ponude izvršili najmanje jedan ugovor o izvođenju radova koji su predmet ove javne nabavke, odnosno da su izvršili radove niskogradnje ili radove na rehabilitaciji puteva ili visokogradnje, čija je vrijednost minimalno pet miliona KM bez PDV-a. Pored toga, ponuđači moraju imati najmanje 100 zaposlenih ili angažnovanih radnika, da imaju postavljenu asfaltnu bazu kapaciteta minimialno 100 tona u svom vlasništvu ili na raspolaganju koja je od mjesta izvođenja radova udaljena maksimalno 70 kilometara, a isto tako i betonsku bazu koja ne smije biti udaljena više od 70 kilometara.

Podsjećanja radi, granični prelaz gradiće se poslije nekoliko godina zastoja na mostu "Bratoljub", čiju izgradnju je finansirala Republika Srbija, a nalazi se na rijeci Drini na relaciji Bratunac - Ljubovija. Njegova izgradnja trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je oko 13 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije