Privreda

Vučić sa Čavušogluom: Još dvije turske kompanije u Srbiji do kraja godine

Vučić sa Čavušogluom: Još dvije turske kompanije u Srbiji do kraja godine
Foto: Tanjug | Vučić sa Čavušogluom: Još dvije turske kompanije u Srbiji do kraja godine

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i o učešću turskih kompanija u regionalnim infrastrukturnim projektima.

Vučić je istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, kao i nastavku redovnog političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, saopšteno je iz Službe sa saradnju s medijima.

"Srbija očekuje da će početak rada Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije i Turske Republike, čije je formiranje predviđeno zajedničkom političkom deklaracijom potpisanom prilikom pomenute posete predsednika Erdogana, dati posebno veliki doprinos daljem jačanju odnosa dveju država", istakao je Vučić i naglasio da će do kraja godine otvoriti još dvije nove turske fabrike, u Lebanu i Žitorađi.

On je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa koji su dostigli najviši nivo do sada, o čemu svjedoči i veliki broj razmijenjenih posjeta zvaničnika u proteklom periodu, među kojima je, svakako, najznačajnija posjeta predsjednika Turske Republike Redžepa Tajipa Erdoana Republici Srbiji.

Vučić je zahvalio na podršci koju Turska, koja je i sama kandidat za članstvo u Evropsku uniju, daje Srbiji po pitanju evro-integracija. 

"Ekonomija je oblast kojoj moramo posvetiti ključnu pažnju. Verujemo da će budući rad Visokog saveta za stratešku saradnju biti u funkciji bolje ekonomske saradnje. Očekujemo veće prisustvo turskih kompanija i povećanje turskih investicija u Srbiji u narednom periodu", istakao je Vučić.

Ministar Čavušoglu je ocenio da je posjeta predsjednika Turske Erdoana Srbiji bila odlična i zahvalio je predsjedniku Vučiću na ličnom doprinosu u organizaciji posjete.

"Srbija je iskreni prijatelj Turske i ono što Vi radite najbolje je za Vašu zemlju, ali i za čitav region", istakao je Čavušoglu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije