Privreda

Za deceniju poslovanja m:tel uplatio blizu milijardu maraka poreza

Za deceniju poslovanja m:tel uplatio blizu milijardu maraka poreza
Foto: N.N. | Za deceniju poslovanja m:tel uplatio blizu milijardu maraka poreza

BANJALUKA - U godini na izmaku u kojoj je obilježeno 20 godina poslovanja i 10 godina poslovanja pod m:tel brendom, kompanija Mtel, a.d. Banjaluka dobila je još jedno priznanje – Plaketu za odgovornog poreskog obveznika u sektoru telekomunikacija i IT-a.

Generalnom direktoru kompanije Marku Lopičiću, plaketu je uručila Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, na događaju upriličenom u organizaciji Vlade RS i Unije udruženja poslodavaca RS.

Govoreći o nužnosti razvoja privrede koja je preduslov punjenja budžeta, generalni direktor kompanije Marko Lopičić je izjavio da u proteklih deset godina, od privatizacije Telekoma Srpske do danas, m:tel  platio ukupno 948 miliona maraka poreza.

"Od toga 508 miliona KM indirektnih, a 440 miliona KM direktnih poreza. Time svakako utičemo na makroekonomske tokove, razvoj tržišta i razvoj društva uopšte", rekao je Lopičić.

Kompanija koja svojim uslugama povezuje korisnike sa svijetom i kontinuirano ulaže višemilionske iznose u razvoj IT strukture, jedan je od ključnih pokretača domaće privrede i kreatora digitalnog društva budućnosti.

Uz čestitku predstojećih praznika u kompaniji ističu da m:tel korisnike u novoj godini očekuju sigurnost, kvalitet, optimalne cijene, optička mreža i unapređena ponuda sa pojednostavljenom strukturom usluga.

"Nadam se da ćemo u godinama koje dolaze još više puniti budžetske kase, jer će to značiti da uspešno poslujemo i doprinosimo kvalitetu života građana", istakao je Lopičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije