Privreda

Zbog politike ostali bez sirovine

Zbog politike ostali bez sirovine
Zbog politike ostali bez sirovine
Z. Čekić

BIHAĆ - Drvoprerađivači na području Unsko-sanskog kantona (USK) dovedeni su u bezizlazan položaj budući da preduzeće "Unsko-sanske šume", zbog nepostojanja nadzornog odbora, nije u mogućnosti da planira i vrši snabdijevanje drvnim sortimentima.

Muhamed Alijagić, predsjednik Sekcije drvoprerađivača USK, kaže kako posljedice mogu biti katastrofalne, te rezultirati skorim prestankom proizvodnje.

"Suočavamo se s problemom koji zahtijeva hitnu intervenciju aktuelnih vlasti. Očekujemo da se hitno obavi imenovanje novog nadzornog odbora 'Unsko-sanskih šuma' kako bi se omogućilo donošenje i realizacija plana snabdijevanja drvnom sirovinom", istakao je Ahmetašević. On je dodao kako će drvoprerađivači iz USK biti prisiljeni da se u međuvremenu okrenu alternativnim načinima snabdijevanja, što će značajno povećati troškove proizvodnje.

Inače, raniji nadzorni odbor "Unsko-sanskih šuma" je, nakon političkih previranja, smjene stare i imenovanja nove Vlade USK smijenjen prije četiri mjeseca i još nije imenovan novi. Inače, za nabavku sirovine od "Unsko-sanskih šuma" apliciralo je 39 drvoprerađivača iz USK, čije ukupne potrebe iznose preko 120.000 kubika drvnih sortimenata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije