Privreda

"Žitoproduktu" više prestižnih nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede

"Žitoproduktu" više prestižnih nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede
Foto: N.N. | "Žitoproduktu" više prestižnih nagrada na Novosadskom sajmu poljoprivrede

BANJALUKA, NOVI SAD - Da se naporan rad, trud i ulaganje u kvalitet isplate, dokazao je i banjalučki brend "Žitoprodukt", koji se okitio s više prestižnih nagrada za kvalitet mlinskih proizvoda, na 85. Novosadskom sajmu poljoprivrede.

"Žitoprodukt" je osvojio osam medalja, od čega četiri velike zlatne medalje, četiri zlatne medalje, kao i plaketu za vrhunski kvalitet i asortiman mlinskih proizvoda, saopštili su u "Žitoproduktu" i dodali da brašno T-500 drugu godinu zaredom osvaja posebno priznanje - šampion grupe mlinskih proizvoda.

Zlatnim sjajem velike zlatne medalje na Novosadskom sajmu zasijalo je pšenično bijelo brašno tip 400 meko, pšenično bijelo brašno tip 400 oštro, pšenično bijelo brašno puder tip 400 i pšenično bijlo brašno tip 500.

"Pšenično polubijelo brašno tip 850 dobilo je zlatnu medalju, kao i pšenično crno brašno tip 1100, pšenično brašno integralno i brašno raženo integralno", naveli su u "Žitoproduktu".

Slaviša Krunić, direktor "Žitoprodukta", kazao je da su ove nagrade samo još jedan u nizu dokaza kvaliteta ovog banjalučkog brenda duge tradicije.

"Kao i nagrade svih prethodnih godina, tako i ovogodišnje najbolje odslikavaju naš rad i pokazuju da ostajemo vjerni sebi i svom prepoznatljivom kvalitetu", istakao je Krunić.

Naglasio je da će ovo preduzeće i u budućnosti nastojati da očuva svoj vrhunski kvalitet i zlatni sjaj, koji su glavna karakteristika ovog brenda.

Mlinsko-pekarska industrija u Banjaluci ima dugu tradiciju, koja je započela još davne 1948. godine, kada je pokrenut prvi mlin pod imenom "Žitoprodukt". Svoj novi život preduzeće je započelo 2014. godine, kada ga je u svoje vlasništvo preuzeo Krunić, te od te godine kreće ulaganje u sve segmente banjalučkog mlina, što pokazuje i preuzimanje tržišta u kratkom periodu.

Raspolažu silosom kapaciteta 15.000 tona, koji je potpuno osposobljen za skladištenje žitarica, a mlinski proizvodi se skladište u silosu za brašno kapaciteta 1.500 tona. Posjeduju industrijski mlin, koji za 24 sata može da preradi od 90 do 100 tona pšenice. Pored industrijskog mljevenja, bave se meljavom više vrsta integralnog brašna, koje se odvija tradicionalnim postupkom na mlinskom kamenu.

Asortiman ove firme čini osam vrsta brašna, tri vrste integralnog brašna, te više proizvoda iz kategorije zdrave hrane.

"Naša posebna vizija i ljubav prema radu stvorili su vrhunski kvalitet, koji njegujemo i čuvamo kao najveće blago našeg prepoznatljivog brenda", poručili su u "Žitoproduktu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije