Tržište

"Izduvala" prodaja push-up grudnjaka

"Izduvala" prodaja push-up grudnjaka
Foto: N.N. | "Izduvala" prodaja pushup grudnjaka

LONDON - Prodaja push-up grudnjaka u velikom je padu. Kako piše "Guardian", novi vjetrovi duvaju u svijetu donjeg rublja. Seksepil je "out", a udobnosti i samouvjerenost "in".

Svjetsko tržište donjeg rublja, koje danas vrijedi više od tri milijarde dolara, iz osnove se mijenja, najviše kako bi odgovaralo netradicionalnim zahtjevima milenijalki, kažu iz firme "Edited", svjetskog trgovca modne odjeće.

"Prodaja push-up grudnjaka lani je pala za 50 odsto u odnosu na godinu prije. Istovremeno, prodaja braletta (grudnjaka od tanke tkanine, obično bez žica) i trokutnih grudnjaka porasla je za više od 120 odsto", stoji u njihovom istraživanju, izrađenom prema lanjskim prodajnim rezultatima ostvarenim u SAD i Evropi.

"Žene više ne brine kako izgledaju i odgovaraju li idealnoj slici 'žene u donjem rublju' koju su izmislili muškarci. Važno im je kako se osjećaju u onome što nose. Definicija onog što je seksi je evoluirala", smatra Heder Gramson, menadžer u "Selfridge's Body Studio", trgovini donjim rubljem.

Po svemu sudeći, Wonderbra era naglašenog seksepila je gotova, a svi se vodeći brendovi donjeg rublja pokušavaju prilagoditi tim novim trendovima. "Beija London", britanski brend, na primjer, tvrdi da u svojim marketinškim kampanjama poštopoto pokušavaju izbjeći seksualizaciju svojih proizvoda.

"Proizvod je sasvim deseksualizovan, a takvi su i naši modeli, bez raskošnih frizura i šminke na licu", otkrivaju osnivačice firme Ebi Miranda i Mejzi Fišer. Trude se udaljiti, dodaju, od "Victoria's Secret" modela i iznjedriti tzv. body pozitive poruku. Istu taktiku slijedi i novozelandski brend "Lonely", koji fotografije svojih modela u donjem rublju ne retušira.

Na voz emancipatorskog donjeg rublja ukrcale su se i neke slavne i uticajne žene. Pjevačica Rijana ove godine je pokrenula "Savage x Fenty" liniju donjeg rublja. Javno predstavljanje u septembru u Njujorku izazvalo je lavinu komentara. Modeli koji su liniju nosili na pozornici bili su svih etničkih grupa, kao i svih oblika tijela.

"Htjela sam da svaka žena na pozornici dolazi sa drugačijom energijom, sa drugačijom ženstvenošću. Želim da se sve žene osjećaju slavno", izjavila je tom prilikom Rijana za "Elle" magazin.

(Novac.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije