Tržište

"Sector Security" prvi u BiH dobio dozvolu najvišeg stepena

"Sector Security" prvi u BiH dobio dozvolu najvišeg stepena
Foto: N.N. | "Sector Security" prvi u BiH dobio dozvolu najvišeg stepena

BANJALUKA - Nakon osam mjeseci intenzivnih provjera, kompanija "Sector Security" prva je u oblasti privatne zaštite u BiH kojoj je Ministarstvo bezbjednosti BiH dodijelilo industrijsku sigurnosnu dozvolu najvišeg stepena.

Slaviša Krunić, vlasnik kompanije "Sector Security", rekao je da dobijanje industrijske dozvole za sigurnost potvrđuje njihov kvalitetan, predan i profesionalan rad u proteklih 18 godina.

"'Sector Security' od svog osnivanja teži vrhunskoj kvaliteti. Ova dozvola je još jedna u nizu potvrda naše jake predanosti da radimo prema najvišim standardima, uz najveći stepen odgovornosti prema našim klijentima, našim partnerima i dobavljačima", kazao je Krunić.

Prema njegovim riječima, ovom dozvolom omogućeno im je da unutar BiH mogu poslovati sa svim bezbjednosnim sistemima koji u svom procesu imaju oznaku "tajno", a van BiH imaju preporuke od Ministarstva bezbjednosti BiH i garancije države da mogu da obavljaju sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonom koji je propisala BiH.

Zoran Skenderija, generalni direktor "Sector Securityja", kazao je da ova dozvola znači da kompanija može sklapati ugovore sa državnim institucijama, ugovore koji nose najviši stepen povjerljivosti i mogu učestvovati ravnopravno na tenderima van BiH, sa zemljama prvenstveno iz EU s kojima je BiH potpisala bilateralne sporazum o sigurnosnim aktivnostima.

Industrijska sigurnosna dozvola dodijeljena je za kompaniju "Sector Security" i za 17 njenih uposlenika.

Provjere, koje obavlja Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, vršene su u skladu s najvišim evropskim i svjetskim standardima.

Industrijska sigurnosna dozvola neophodna je za klasificirane ugovore, odnosno one ugovore u kojima bi osoba ili kompanija mogla doći u dodir s tajnim podacima državnih organa BiH, neke druge države ili neke međunarodne organizacije.

Svečana dodjela održana je u sjedištu kompanije, a sertifikate je uručio Mate Miletić, pomoćnik ministra bezbjednosti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije