Tržište

Amazon u 2017. otvara više od 5.000 radnih mjesta u Britaniji

Amazon u 2017. otvara više od 5.000 radnih mjesta u Britaniji
Amazon u 2017. otvara više od 5.000 radnih mjesta u Britaniji

LONDON - Online trgovinska platforma Amazon planira ove godine otvoriti više od 5.000 radnih mjesta u Velikoj Britaniji, nastavivši tako povećavati svoja ulaganja u toj zemlji uprkos pripremama Britanaca da napuste Evropsku uniju.

Amazon, uz druge divove visoke tehnologije poput Googlea i Applea, čak je i povećao svoju prisutnost Britaniji u posljednjih godinu dana, saopštivši u ponedjeljak da referendumska odluka Britanaca iz juna prošle godine o izlasku iz EU-a nije uticala na njene investicijske planove.

Plan o povećanju broja radnih mjesta za više od 5.000 u 2017. predstavlja rekordno zapošljavanje Amazona u Britaniji. Time će se broj stalno zaposlenih u toj kompaniji u Britaniji povećati na 24.000. Čelnik Amazona za Ujedinjeno Kraljevstvo Dag Gur izjavio je da će poslovanje tako teći uz "još brže isporuke, veći izbor i još bolju vrijednost" za britanske kupce.

Amazonova nova glavna kancelarija u Londonu imaće do kraja godine kapacitet za više od 5.000 ljudi, objavila je kompanija. Koncentraciju tehnoloških stručnjaka u Londonu mnoge kompanije navode kao prednost.

To širenje pokazuje važnost britanskog tržišta, koje je Amazonu drugo po veličini tržište izvan američkog. Prvo je njemačko tržište. Inače, usluge koje se razvijaju u SAD uobičajeno se prvo lansiraju na britanskom tržištu, poput Amazon Fresha, prodaje prehrambenih namirnica koja je prošloga ljeta pokrenuta u nekim britanskim područjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije