Tržište

Avioni Er Srbije već sredinom maja 2019. slijeću na Brač?

Avioni Er Srbije već sredinom maja 2019. slijeću na Brač?
Foto: N.N. | Avioni Er Srbije već sredinom maja 2019. slijeću na Brač?

SUPETAR - Produžena pista vazduhoplovne luke Brač omogućava početak saradnje sa Er Srbijom, a plan je da se sa letovima Beograd-Brač krene u sezoni 2019., odnosno već sredinom maja, izjavio je direktor bračkog aerodroma Tonči Peović.

Dodaje da bi avio-prevoz bio realizovan avionima tipa ATR 72 i da bi bilo opravdano letove na ovoj liniji održavati najmanje 2-3 puta nedjeljno, prenosi Poslovni.hr.

"Sa Er Srbijom smo proteklih godina obavili niz susreta i razgovora s ciljem uspostavljanja direktnih aviolinija između Beograda i Brača. Prepreka je bila kratka pista, koja je prošle godine produžena, čime su se otklonile prepreke za početak saradnje", kaže Peović.

Naveo je i da su prije desetak dana razgovori na tu temu intenzivirani sa potpredsjednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, u čijem resoru je turizam.

Aktuelni skok u broju putnika na bračkom aerodromu bi se, kako ocjenjuje, mogao nastaviti i dogodine, jer bi na Brač mogli slijetati i avioni srpskog avio-prevoznika Er Srbije iz Beograda.

"Tržište koje pokriva Er Srbija sastoji se od turističkog, kojeg je u 2018. bilo više od 20.000 dolazaka na Brač i Hvar, etničkog, gdje je veliki broj porodičnih potreba za putovanjima na ovoj liniji, ali i tranzitnog, jer Er Srbija ima odličnu povezanost s bliskoistočnim i američkim tržištem", izjavio je Peović.

Zaključeno je i da bi linija iz glavnog grada Srbije do srednjedalmatinskog ostrva bila dobro popunjena zbog turističkog prometa sa Srbijom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije