Tržište

BMW obustavlja proizvodnju u Njemačkoj, Kini i Južnoj Africi

BMW obustavlja proizvodnju u Njemačkoj, Kini i Južnoj Africi
BMW obustavlja proizvodnju u Njemačkoj, Kini i Južnoj Africi

MINHEN - Njemačka kompanija BMW će obustavu proizvodnje u Njemačkoj, koja traje od petka, proširiti danas i na Kinu i Južnoafričku Republiku, pošto se proizvođač luksuznih automobila suočio s problemom nestašice dijelova za upravljačke sisteme, izvještava agencija „Blumberg”.

Proizvodnja u fabrikama u kineskom Šenjangu i južnoafričkom Roslinu će vjerovatno biti obustavljena na jedan dan, dok će fabrika u Lajpcigu u Njemačkoj biti delimično zatvorena, izjavio je portparol kompanije Majkl Rebstok.

Pogon u Lajpcigu je zatvoren od petka, a drugi u Minhenu ne radi od prošle sedmice, jer neimenovani italijanski proizvođač auto-dijelova nije mogao da izvrši trebovane isporuke, objavio je magazin Fokus.

„Ne možemo reći u ovom trenutku kada će prestati obustava proizvodnje”, rekao je Rebstok, dodajući da će kompanija „u hodi” odlučivati o daljim prekidima zbog kašnjenja isporuke dijelova.

On je naveo da je vjerovatna finansijska šteta „pod kontrolom”, ali se „još ne može kvantifikovati”, dodajući da su svi modeli automobila od serije 1 do serije 4 pogođeni.

„Radna grupa stalno radi na rješavanju problema”, rekao je Rebstok.

BMV ima dvije fabrike u sjeveroistočnom kineskom gradu Šenjangu sa lokalnim partnerom Brilijans Čajna Automotiv Holdings koji proizvodi više modela, uključujući sedane serije 3 i serije 5, dodaje „Blumberg”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije