Tržište

Dojče banka novim potezom umiruje svijet

Dojče banka novim potezom umiruje svijet
Dojče banka novim potezom umiruje svijet

Najveća njemačka banka, Dojče banka, saopštila je da je otkupila dolarske obveznice vrijedne 740 miliona dolara (680 miliona evra)

Ova banka ima namjeru da ublaži zabrinutost investitora za njeno finansijsko stanje. U kratkom saopštenju, Dojče banka je navela da su joj investitori ponudili u otkup dolarske obveznice u vrijednosti od ukupno 740 miliona dolara, prenosi Frans pres. Ista banka je prošle nedjelje otkupila 1,27 milijardi evra vrijedne obveznice denominovane u evrima. - Relativno nisko učešće investitora je odraz poboljšanja tržišnih uslova i želje ulagača da zadrže izloženost prema Dojče banci - saopštila je tada Dojče banke.

Prije dvije nedjelje, Dojče banka je najavila otkup obveznica u vrijednosti od tri milijarde evra, kako bi otklonila strahove investitora koje je prouzrokovao neto gubitak banke od 6,8 milijardi evra u 2015. godini. Čitav evropski bankarski sektor je u januaru izgubio jednu petinu tržišne kapitalizacije, zbog slabosti ekonomije evrozone i izazova sa kojima su suočene banke, u vidu ultraniskih kamatnih stopa i poštravanja regulatornih propisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije