Tržište

Er Srbija uvela uslugu praćenja prtljaga

Er Srbija uvela uslugu praćenja prtljaga
Foto: Ilustracija | Er Srbija uvela uslugu praćenja prtljaga

BEOGRAD- Kompanija Er Srbija pokrenula je novu uslugu "BagJourney" za praćenje prijavljenog prtljaga tokom svih faza putovanja, koja će omogućiti brzo utvrđivanje tačne lokacije prtljaga, u situacijama kada prtljag kasni.

"Uz pomoć BagJourney, naši zaposleni sada mogu u realnom vremenu da prate kretanje prtljaga u svim fazama putovanja, da utvrde posljednju lokaciju na kojoj je prtljag viđen i efikasnije rješavaju situacije sa prtljagom koji kasni", izjavio je izvršni direktor Er Srbije za saobraćaj Deklan Keler.

Globalni sistem BagJourney, koji je razvio vodeći proizvođač avio-tehnologije SITA, koristi podatke sakupljene sa više aerodroma da bi pratio prtljag od njegovog prijavljivanja na let, preko sortiranja, prolaska kroz bezbjednosne provjere, utovara u kargo kontejnere i avione, sve do dostavljanja na aerodrom, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Podaci za ovu uslugu trenutno se prikupljaju na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu i 16 drugih aerodroma u mreži Er Srbije, uključujući aerodrome Hitrou u Londonu, Šeremetjevo u Moskvi i Džon F. Kenedi u Njujorku.

U narednim mjesecima, usluga će biti pokrenuta i na ostalim aerodromima.

Usluga je takođe spojena sa SITA WorldTracer platformom, globalnim sistemom za praćenje i usklađivanje prtljaga koji putnici mogu da iskoriste da lociraju svoj prtljag, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije