Tržište

Erste Group i Vienna Insurance Group produžavaju ugovor o saradnji

Erste Group i Vienna Insurance Group produžavaju ugovor o saradnji
Foto: N.N. | Erste Group i Vienna Insurance Group produžavaju ugovor o saradnji

Sporazum o distribuciji zaključen između Erste Group (Erste) i Vienna Insurance Group (VIG) 2008. godine produžava se do 2033. godine.

Odgovarajući ugovor o tome je potpisan 17. maja 2018. godine. Klijenti obeju institucija dobijaju širi pristup proizvodima one druge institucije. U okviru digitalne ofanzive klijentima treba da bude olakšano brže zaključivanje osiguranja u skladu sa njihovim ličnim potrebama.

Erste i VIG od 2008. godine veoma uspješno tijesno sarađuju u okviru strateškog partnerstva. Produženjem ugovora sveobuhvatna ponuda proizvoda i prije svega usluga treba da bude učinjena pristupačnijom za klijente.

"Kod ove saradnje se radi isključivo o našim klijentima i njihovom najboljem mogućem servisiranju. Njima treba dati mogućnost da biraju iz sveobuhvatne ponude finansijskih usluga, u filijalama i onlajn. Naš cilj je da razvijemo modele za što je moguće fleksibilnije proizvode u oblasti osiguranja koji su prilagođeni životnoj situaciji naših klijenata, jednostavno i nekomplikovano", opisuje prednosti partnerstva za klijente Peter Bosek, predsjednik Upravnog odbora Erste Group.

Vienna Insurance Group prije svega vidi potencijal u širenju poslovanja u oblasti zdravstvenog i imovinskog osiguranja preko Erste Group.

"Naš cilj je širenje poslovanja sa trenutno preovlađujućeg životnog osiguranja u pravcu kompletnog osiguranja, uključujući zdravstveno i neživotno osiguranje. Mi takođe težimo postizanju zadovoljstva kupaca kroz visok kvalitet usluga i brzu reakciju. S tim u vezi je i jednostavan model proizvoda i njihovo uključivanje u digitalnu ofanzivu Erste Group. U Erste Group imamo partnera koji je na tržištu ponudio najveću panevropsku bankarsku platformu koja je veoma prihvaćena kod klijenata", opisuje sljedeći korak prof. Elisabeth Stadler, generalna direktorica Vienna Insurance Group. Erste proizvodi u oblasti osiguranja u Austriji se već nude preko platforme "George".

Partneri su se dogovorili o tome da instaliraju zajedničko digitalno čvorište koje će se nalaziti u Češkoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije