Tržište

Ford oduševio Trampa

Ford oduševio Trampa
Ford oduševio Trampa

DIRNBORN - Kompanija Ford Motor uložiće 1,2 milijarde dolara u tri fabrike u Mičigenu, kako bi utrla put za obnovu proizvodnje pikapa Rendžer i SUV vozila Bronko.Za to su dobili i pohvale od predsjednika Donalda Trampa, izvještava agencija Blumberg.

Oko jedne milijarde dolara, Ford će investirati u fabrike za proizvodnju motora i montažu modela Rendžer i Bronko, koji će zamijeniti proizvodnu liniju kompaktnih automobila Fokus koji se slabo prodaju, a koju izmješta u Meksiko.

Dodatnih 200 miliona dolara je namijenjeno za novi napredan data centar u Fordovoj fabrici u Flet Roku, Mičigen, gdje će kompanija, kako je već najavila, otvoriti još 700 radnih mjesta.

Ovu objavu američkog proizvođača automobil na Twiteru video je i Tramp, koji je tim povodom napisao: "Velika vijest iz Forda danas. Veliko ulaganje u tri mičigenske fabrike. Automobilske kompanije se vraćaju u SAD. Radna mjesta! Radna mjesta! Radna mjesta!", navodi Blumberg.

Ova ulaganja su dio ugovora postignutog u pregovorima sa Ujedinjenim sindikatom radnika u auto industriji 2015. godine, rekao je u jednom intervjuu Džo Hajnrik, Fordov predsjednik u Americi.

Kompanija je navela da planira da otvori ili zadrži 130 radnih mjesta u fabrici motora u mestu Romeo, u Mičigenu. Zaposleni u Fordovom pogonu u Vejnu, takođe u Mičigenu, počeće da prave Rendžer 2018. godine, a Bronko 2020, dodaje njujorška agencija.

(B92)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije