Tržište

Gluhaković u Tel Avivu o mogućnostim uspostavljanja direktne avionske linije

Gluhaković u Tel Avivu o mogućnostim uspostavljanja direktne avionske linije
Foto: Srna | Gluhaković u Tel Avivu o mogućnostim uspostavljanja direktne avionske linije

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković razgovarao je u Tel Avivu sa ministrom turizma Izraela Jarivom Levinom o mogućnostima za uspostavljanje direktne avionske linije i o načinima povećanja turističkog prometa između Srpske i Izraela.

Gluhaković je istakao da saradnja dvije zemlje može imati velike koristi za Srpsku kada je riječ o usvajanju iskustava za što bolju izgradnju turističkog imidža i pozicioniranje na tržištu.

On je naveo da postoji još prostora za saradnju koji bi trebalo unapređivati u narednom periodu da bi Srpska kao destinacija bila bliža turistima iz Izraela, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Levin je naveo da Izrael ima pozitivan trend u turističkom prometu, odnosno da je zabilježeno znatno povećanje broja dolazaka turista u Izrael, više od 26 odsto u proteklih godinu dana.

Prema njegovim riječima, to potvrđuje da Izrael postaje sve zanimljivija destinacija turistima iz cijelog svijeta.

Tokom dvodnevnog boravka u Izraelu /6. i 7. februara/ Gluhaković je prisustvovao i otvaranju 24. Međunarodnog sajma turizma u Tel Avivu na kojem je i ove godine predstavljena turistička ponuda Republike Srpske.

On je posjetio štand Turističke organizacije Republike Srpske na kojem su predstavljeni najznačajniji turistički potencijali Srpske, među kojima je dominirala ponuda banjskog i planinskog turizma, kao i aktivnog odmora u okviru kojeg su predstavljeni nacionalni parkovi, rafting i drugi vidovi avanturističkog turizma u Srpskoj.

Gluhaković je izrazio zadovoljstvo posjećenošću štanda sa turističkom ponudom Srpske, te naveo da ga raduje što je primjetan interes posjetilaca za ono što nudi Srpska kao neotkrivena i jedinstvena destinacija.

On je ovogodišnje učešće Srpske na sajmu ocijenio kao uspješno, te dodao da je Republika Srpska među prvim zemljama u regionu prepoznala značaj predstavljanja na ovom sajmu, za koji su ove godine interes pokazale i druge zemlje iz okruženja, poput Srbije, Slovenije, Makedonije i Rumunije.

Gluhaković je rekao da Ministarstvo već nekoliko godina unazad daje podršku republičkoj Turističkoj organizaciji za učešće na sajmu turizma u Tel Avivu, jer je riječ o najposjećenijem sajmu turizma u ovom dijelu Mediterana.

"Veliku podršku za nastup na sajmu pruža i Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu i sigurno je da naš zajednički rad i saradnja daju doprinos što uspješnijem predstavljanju Srpske u ovoj zemlji", rekao je Gluhaković.

Međunarodni sajam turizma u Tel Avivu smatra se najvećim sajmom turizma u istočnom Mediteranu na kojem svake godine učestvuje više od 1.700 izlagača iz 60 zemalja i 17.000 posjetilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije