Tržište

"Krajina osiguranje" proslavilo 25 godina postojanja

"Krajina osiguranje" proslavilo 25 godina postojanja
Foto: Vladimir Stojaković | "Krajina osiguranje" proslavilo 25 godina postojanja

BANJALUKA - Zahvaljujući trudu i zalaganju 85 radnika u "Krajina osiguranju" i novom upravnom odboru i menadžmentu, prvo polugodište i 25 godina proslavljamo u pozitivnom rezultatu i na tromjesečnom, ali i na polugodišnjem obračunu".

Rekao je ovo Elmedin Đuzel, direktor "Krajina osiguranja" danas na pres-konferenciji povodom 25 godina postojanja ovog osiguranja.

"Mi trenutno imamo rast premije i broja osiguranika, ali i rast određenih poslova s pravnim licima", kazao je Đuzel.

Kako kaže, kada je u pitanju funkcionisanje samog društva, u februaru i polovinom marta, bili su pred stečajem, ali dolaskom upravnog odbora i sazivanjem vanredne sjednice Skupštine akcionara počeli su da vrše svoju osnovnu djelatnost.

"Danas smo u poziciji da smo izmirili sve svoje osnovne obaveze za maj i u poziciji da širimo mrežu i osvajamo tržište u Federaciji BiH, gdje smo predali zahtjev za otvaranje filijale u Bihaću", pojasnio je Đuzel, te dodao da očekuje da će ove godine nastaviti širenje i na ostale gradove.

Prema njegovim riječima, plan je da do kraja 2018. godine budu prisutni u svim velikim gradovima u Federaciji.

"'Krajina osiguranje' je nakon punih 13 mjeseci dobilo uvjerenje od Poreske uprave RS da ima izmirene sve poreske obaveze i samim tim ovo osiguranje može da učestvuje u javnim pozivima", naglasio je on.

Dodao je da će "Krajina Osiguranje", zaključno sa 30. junom biti firma koja je pokrila 100 odsto tehničke rezerve te ispunila minimalne uslove garantnog fonda sa 50 odsto, te da su od 30. marta do sada za štete isplatili više od milion maraka.

"Očekujemo oko 52 do 53 odsto sanaciju gubitka iz prethodne godine, koji je bio milion i 114.000 KM", naglasio je Đuzel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije