Tržište

"Kristal kapital" prestaje da radi

"Kristal kapital" prestaje da radi
Foto: Ilustracija | "Kristal kapital" prestaje da radi

BANJALUKA - Društvo za upravljanje investicionim fondovima "Kristal invest" iz Banjaluke obavijestilo je o prestanku rada Otvorenog investicionog fonda "Kristal kapital" jer ne ispunjava uslove utvrđene Zakonom o investicionim fondovima, saopštila je Banjalučka berza.

Svi vlasnici udjela banjalučkog OIF "Kristal kapital" 10. januara podnijeli su zahtjev za isplatu udjela u OIFu u skladu s Prospektom Fonda i Zakonom o investicionim fondovima te su istupili iz Fonda. Društvo je postupilo po zahtjevima vlasnika udjela te ih je isplatilo.

"Na dan donošenja odluke o prestanku rada, Fond nema evidentiranih vlasnika udjela, nema neizmirenih obaveza niti nenaplaćenih potražvanja, a Društvo cijeni da neće u narednom periodu ponudom novih udjela ispuniti uslove u pogledu propisane minimalne vrijednosti imovine Fonda", navodi se u obavještenju DUIFa "Kristal invest" dostavljenom Banjalučkoj berzi.

Društvo smatra da nema uslova za pokretanje likvidacije Fonda jer on nema evidentiranih vlasnika udjela, nenaplaćenih potraživanja i neizmirenih obaveza, a vrijednost imovine Fonda je nula konvertibilnih maraka. Stoga smatraju da su ispunjeni svi uslovi da se Fond briše iz registra fondova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije