Tržište

Microsfoft otpušta 1.850 radnika

Microsfoft otpušta 1.850 radnika
Microsfoft otpušta 1.850 radnika

Američka softverska kompanija Microsoft najavila je danas da će ukinuti 1.850 radnih mjesta u odjeljenju za proizvodnju smartfona, od čega najveći broj u Finskoj, što će umanjiti bilans za oko 950 miliona dolara.

To je, prema ocjenama finskog sindikata, kraj Microsoft-ovog poslovanja sa proizvodnjom smartfona, koje je američka kompanija preuzela od finske Nokia, prenosi agencija Frans pres.

Američka kompanija, koja je 2014. godine ušla u posao proizvodnje smartfona preuzimanjem Nokijinog odjeljenja za proizvodnju mobilnih uređaja, saopštila je da će reorganizovati svoj sektor za proizvodnju smartfona i zatvoriti centar za istraživanje i razvoj u finskom gradu Tampereu, prenosi agencija Rojters.

Iz Microsoft-a su poručili da će nastaviti sa razvojem platforme Windows 10 za mobilne telefone i da će podržati proizvodnju smartfona Lumia.

Ranije ovog mjeseca, Microsoft je najavio prodaju svog odjeljenja za proizvodnju mobilnih uređaja za 350 miliona dolara.

Naime, kada je to poslovanje kupovao od Nokie, Microsoft je za njegovo preuzimanje platio 7,2 milijarde dolara, ali nije uspio da napravi zaokret u poslovanju i prošle godine je najavio otpis u iznosu od 7,5 milijardi dolara i otpuštanje 7.800 radnika, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije