Tržište

Mikrofin 20 godina lider na BiH tržištu

Mikrofin 20 godina lider na BiH tržištu
Mikrofin 20 godina lider na BiH tržištu

Sa preko 600 hiljada plasiranih kredita i iznosom plasmana od preko dvije mlijarde KM, Mikrofin je apsolutni lider na BiH tržištu mikrofinansija. Mikrofin u najvećoj mjeri kreditira preduzetnike i poljoprivrednike, i to od samog nastanka poslovne ideje, pa do pružanja finansijske podrške u daljem razvoju biznisa i poljoprivrednih gazdinstava. Ova kompanija, osnovana prije 20 godina, sada u svom vlasništvu ima banku i osiguravajuće društvo, broji skoro 600 zaposlenih i može se pohvaliti mrežom od 90 poslovnica.

„U sklopu obilježavanja našeg 20. rođendana sponzorisali smo koncert Gradskog tamburaškog orkestra u Centru za kulturu i upriličili druženje sa svojim dugogodišnjim klijentima. Ovaj koncert je naš poklon građanima Doboja, a do Dana grada namjeravamo izgraditi novo igralište za najmlađe Dobojlije“, izjavio je Veljko Jaćimović, šef filijale Mikrofina u Doboju.

Tamburaški orkestar Banjaluka osnovan je prije sedam godina i nosilac je tamburaške muzike, ne samo u Banjaluci, nego i u cijeloj Republici Srpskoj. Svojim radom Orkestar doprinosi očuvanju tradicionalne tamburaške muzike od zaborava i njenom uspješnom prezentovanju, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Njihovi koncerti predstavljaju doživljaj za publiku i prepoznatljivi su po izuzetnoj atmosferi. Na dobojskom koncertu, pod dirigentskom palicom Zlatana Marića, orkestar je svirao hitove koje je publika s oduševljenjem prihvatila.  

„Koncert je protekao u odličnoj atmosferi i mislim da je dobojska publike uživala večeras. Tamburaški orkestar broji 32 svirača. Pored njegovanja tradicije nastojimo i da evoluiramo kroz modernu muziku, kako bismo motivsali mlade da se upoznaju s tamburom. Iza sebe imamo veliki broj nastupa i koncerata, kao i učešća na festivalima širom Evrope. Solistkinje na večerašnjem koncertu su bile Aleksandra Radovic i Jelena Ćosović, a posebno nam je bilo zadovoljstvo predstaviti goste koncerta: orkestar gitara i harmonika Muzičke škole „Markos Portugal“ iz Doboja“, izjavio je dirigent Zlatan Mirnić.

Mikrofin godišnje uruči oko 30 pojedinačnih donacija osnovnim i srednjim školama, vrtićima, udruženjima za djecu s posebnim potrebama i drugim ustanovama čija djelatnost je usmjerena na sretno odrastanje i zdrav razvoj djece. Ova društveno-odgovorna kompanija prepoznatljiva je i kao zanačajan pokrovitelj kulturnog života u svim gradovima u kojima posluje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije