Tržište

Mlijekoprodukt obilježio Svjetski dan školskog mlijeka

Mlijekoprodukt obilježio Svjetski dan školskog mlijeka
Mlijekoprodukt obilježio Svjetski dan školskog mlijeka

Najveća domaća kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice koja posluje u okviru regionalnog lidera “Imleka”, obilježila je i ove godine Svjetski dan školskog mlijeka i tako ukazala na značaj konzumacije ove namirnice za djecu školskog uzrasta.

„Moja kravica čokoladno mlijeko“ za osnovce širom BiH povodom Svjetskog dana školskog mlijeka

Moja Kravica čokoladno mlijeko ove godine podijeljeno je u deset škola iz devet opština i gradova u BiH, a na gradskom Trgu u Kozarskoj Dubici organizovana je i promocija Svjetskog dana školskog mlijeka gdje su mališani imali priliku da na zabavan način uče o značaju konzumacije mlijeka.

„Drago nam je da se neko sjetio da promoviše značaj pravilne ishrane za djecu koja podrazumijeva i unošenje mlijeka i mliječnih proizvoda. Zahvalni smo „Mlijekoproduktu“, a Svjetski dan školskog mlijeka iskoristićemo da djeci pričamo  o tome koliko je za njih važna redovna konzumacija mlijeka“, rekla je Gorana Bosančić, direktor škole „Petar Kočić“ iz Prijedora.

Već nekoliko godina zaredom na ovaj dan, Mlijekoprodukt obraduje prvačiće u osnovnim školama širom BiH omiljenim Moja kravica čokoladnim mlijekom kako bi se skrenula pažnja na obavezan mliječni obrok u školama.

 „Za pravilan rast i razvoj djece neophodna je pravilna ishrana, a veoma značajno mjesto u ishrani imaju upravo mlijeko i mliječni proizvodi. Mlijeko je izuzetno hranjiv prehrambeni proizvod i nezamjenjiv je za djecu školskog uzrasta, a važno je da to znamo ne samo danas nego tokom cijele godine“, rekao je Vlado Sandić, marketing menadžer Mlijekoprodukta.

Svjetski dan školskog mlijeka obilježava se od 2001. godine posljednje srijede u mjesecu septembru na inicijativu Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije