Tržište

NLB mKlik: Plaćajte račune za komunalne usluge samo jednim klikom

NLB mKlik: Plaćajte račune za komunalne usluge samo jednim klikom
Foto: Ilustracija | NLB mKlik: Plaćajte račune za komunalne usluge samo jednim klikom

BANJALUKA - Potreba komitenata za brzim pristupom informacijama i bankarskim uslugama bez obzira na radno vrijeme ili lokaciju banke, sve veći broj korisnika pametnih telefona, kao i dostupnost interneta samo su neki od razloga za konstantno unapređenje usluge mobilnog bankarstva NLB banke a.d. Banjaluka - NLB mKlik.

Mobilno bankarstvo NLB mKlik je usluga koja komitentima omogućava brz, jednostavan i siguran pristup računima putem mobilnog telefona koji ima pristup internetu. Koristeći mobilno bankarstvo moguće je vršiti transakcije u bilo kojem trenutku, 24 časa svakodnevno bez obzira na mjesto gdje se nalazite. Uz znatno niže naknade za transakcije, komitenti NLB banke pomoću mKlik aplikacije mogu vršiti prenos sredstava između svojih računa, kao i prenos drugim licima u zemlji, prenos sredstava na štednju ili uplatu rate kredita te pregledati transakcije na računima za proteklih 12 mjeseci.

Mobilna banka omogućava i upravljanje plaćanjem karticama kao i blokiranje platne kartice (u slučaju nestanka ili zloupotrebe) bez dolaska u banku. Komitenti mogu i samostalno vršiti konverziju sredstava u različite valute, promijeniti PIN kod za mKlik i primati poruke i obavještenja od banke, ali i pronaći najbližu poslovnicu ili bankomat NLB banke

"Posebno smo ponosni što za svega dvije godine od uspostavljanja usluge mobilnog bankarstva, mKlik aplikaciju koristi više od 15.000 komitenata. To je dokaz da smo kreirali uslugu koja odgovara potrebama naših komitenata, a koja predstavlja jedan od najsavremenijih kanala komunikacije komitenta i banke", izjavio je Radovan Bajić, predsjednik Uprave NLB banke Banjaluka.

Zahvaljujući prijedlozima komitenata unaprijedili smo NLB mKlik servis dodajući nove funkcionalnosti. NLB mKlik aplikacija odsad omogućava primanje elektronskih računa od dobavljača usluga s kojima NLB banka ima sklopljen ugovor putem aplikacije i plaćanje pristiglih računa samo jednim klikom.

Odabirom ponuđenih dobavljača usluga i prvim unosom podataka registrujete se za prijem mjesečnih računa, kao što su komunalne usluge, računi mobilne i fiksne telefonije, kablovske televizije i slično. Jednim klikom plaćajte račune u vrijeme kada to vama odgovara.

Putem mKlik aplikacije komitenti takođe mogu otključati platnu karticu za korištenje u zemljama povišenog rizika. U cilju zaštite od mogućih zloupotreba, banka je definisala zemlje povišenog rizika i zaštitila kartice svojih komitenata kako ne bi bile zloupotrijebljene. Odsad komitenti koji putuju u inostranstvo gdje žele koristiti platnu karticu, bez potrebe za dolaskom u banku, samostalno mogu otključati karticu za konkretnu zemlju i odrediti vremenski period u kojem će koristiti karticu. Nakon isteka tog perioda kartica je ponovo zaštićena.

Kao jedno od najznačajnijih unapređenja izdvaja se mogućnost slanja potpisane potvrde o izvršenom nalogu na adresu elektronske pošte koju komitent odabere, kao dokaz o izvršenoj uplati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije